Bachata

Bachata dansen voor beginners

today2 juli 2022 11

Achtergrond
share close

Bachata is een Latin muziekgenre oorspronkelijk uit Dominicaanse Republiek. Het is wereldwijd populair geworden door onder andere Aventura met het nummer ObsesiĆ³n en Juan Luis Guerra met Bachata Rosa.

Deze video’s leren je de basis van bachata, basisbewegingen, voetenwerk en meer.

Om bachata te leren dansen, moet je de basisstappen van de dans begrijpen. Je moet deze stappen ook oefenen totdat je je er prettig bij voelt. Zodra je de basisstappen onder de knie hebt, kun je wat variaties toevoegen om je dans uniek te maken.

Les 1: de basis

In deze video leer je de basis om bachata te kunnen dansen. De stappen zijn: links, rechts, links en tik & Rechts, links, rechts en tik.

Les 2: de linkerdraai

In deze video leer je de eerste draai.

Les 3: de bodyroll

In deze video leer je leiden en volgen in gesloten positie.

Voor bachata muziek klik op: Bachata Top 100 Nieuwste Nummers

Written by: Your Latin Radio

Rate it

Vorig bericht

bachata cover artiesten

Bachata

Bachata Top 100 nieuwste nummers

De Bachata top 100 nieuwste nummers 2022. Bachata is een muziek in ballad-stijl en begeleidende dans met wortels in de Dominicaanse Republiek, die sinds de jaren negentig in internationale populariteit is gegroeid. Enkele bekende Bachata zangers zijn Romeo Santos, Juan Luis Guerra, Grupo Extra, Anthony Santos en Luis Vargas. Ook in Nederland is bachata afgelopen jaren enorm gegroeid. Zo zijn er veel zelfstandige bachata dansscholen, feesten en radio's. Op nummer […]

today31 maart 2021 375 2

Opmerkingen plaatsen (0)

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (*)

0%